Övrigt om Göteborg

Lite fakta

Göteborg var den första staden i landet som började med gasbelysning och senare även den första staden som började med elbelysning. Anledningen till att Göteborg stad var så pass snabb att införskaffa belysning för gator och torg var av största anledning att brottslingar inte skulle få skydd av mörkret när dom var ute på nätterna.

Göteborg har två universitet: Chalmers som är inriktat på tekniska utbildningar och Göteborgs universitet som har utbildningar inom en mängd olika områden. Det finns cirka sextio tusen studerande varje år vid dessa olika universitet i Göteborg.

Kommunikationer i Göteborg

Göteborg har mycket goda kommunikationer. Här finns två olika flyplatser. Landvetter ligger cirka 2,5 mil från Göteborg och Göteborg City Airport ligger inte mer än 1,5 mil från stadskärnan.

Det går ofta tåg eller buss till staden om man inte vill flyga dit. Om man väljer att åka med andra kommunikationer kommer man direkt till centrala Göteborg. Det kan ibland vara en stor fördel om man inte har för lång väg att färdas. Göteborg har också ett bra utvecklat nät av spårvagns trafik och man kan ta sig runt i så gott som det mesta av staden med dessa spårvagnar. För de turister, som inte har spårvagn i sin hemkommun är det mycket trevligt att åka spårvagn. Det är också ett mycket miljövänligt sätt att ta sig fram på.

Ett mycket bra tips är att man införskaffar ett så kallat Göteborgspass för den tid man tänker spendera i Göteborg. I och med att man köpt ett sådant pass åker man gratis med alla kommunikationer i staden. Man har också fri parkering hela den tid som passet gäller. Man får också fri entré till en mängd olika muséer och andra sevärdheter. Om man är intresserad av shopping innehåller också passet ett shoppinghäfte med speciella erbjudanden från olika köpcentra och affärer i Göteborg.

Små utflykter

Om man har möjlighet kan man göra mindre utflykter från Göteborg. Skädgården utanför Göteborg har en mycket speciell natur och det finns flera sightseeing-båtar man kan följa med ut mot havet. En del båtar tar med turisterna ut till Vinga där Evert Taube föddes. Man kan också åka båt ut till Älvsborgs fästning. Marstrand är en charmig liten stad med genuin bebyggelse.Copyright © AM Sökmotorkonsult, Kontakt