Företag i Göteborg

Det finns många framgångsrika företag i Göteborg med omnejd, vi tänkte här presentera några på denna sida. Fler kan tillkomma men just nu skriver vi om dessa.

Göteborgs Posten

Den stora dagstidningen med ungefär 160 anställda i dagsläget förser hela Göteborgsområdet med nyheter. Lokala men även internationella nyheter. GP ingår i en mediegrupp bestående av flera stora nyhetsföretag, bland annat Arbogatidning, Strömstadstidning, Hallandsposten, Hallands Nyheter, Bohusläningen men även andra företag som Hemnet och Stor & Liten ingår i denna mediegrupp.

Ocean Group

För att planera ett event för ert företag så kan ni ta kontakt med Ocean Group, företaget har flera års erfarenhet att ordna event och mässor i Göteborg. Det hela började 1998 i ett Magasin i Mollösund med en butik. Vidare så tar de hand om gästhamnen i Mollösund. 2003 så bildades Ocean Group som bolag och all verksamhet driv genom detta företag. 2004 förvärvas Mollösunds Wärdshus och Ocean Group börjar bli en stor aktör inom konferens och events av olika slag på Västkusten. Under 2012 så blir det en del events utomlands och Ocean Group förstärker sitt lag med ytterligare en anställd som ansvarig för projektledning.

Musik i Göteborg

Det finns många duktiga musiker från Göteborg som driver eget företag, men också de som renoverar och säljer musik instrument. På Business Region Göteborg hittar du några av dessa som ser till att musiken lever i Göteborg på ett eller annat sätt. Att kulturen lever i Göteborg ser vi bland annat på Göteborgsoperan som började byggas 1991 och blev klart 1994.

SKF

De flesta känner nog till uppfinningen kullagret. Det är nämligen kullagret som är förutsättningen till det mesta som rullar industriellt med en roterande axel. Kullagret gör det möjligt att flytta ett högt belastat objekt genom dess enkla men banbrytande verkningseffekt. Det må vara Da Vinci som kommit på kullagret men det var SKF som satte det i praktik och skapade en miljardindustri av det.

Volvo

SKF grundades 1907 men nästan tjugo år senare hade den första bilen släppts varpå SKF beslöt sig för att grunda Volvo. Det dröjde därefter inte många år innan produktionen på bilar hade tagit fart och Volvo kom därefter att bli fem gånger större SKFs personalstyrka.Copyright © AM Sökmotorkonsult, Kontakt