Framgångsrika företag i Göteborg

Staden Göteborg är en makalös framgångshistoria när det gäller framgångsrika företag och entreprenörskap. Göteborg var känt som en handelsplats för världens största affärsmän redan under 1700-talet genom det Ostindiska kompaniet som var Sveriges och ett Europas ledande handelskompanier. Den största delen av handeln gick genom Kina. Det var under denna tid som staden skulle blomstra till en stad som kännetecknar företagsamhet och entreprenörsanda.

De företag som folk främst förknippar Göteborg med idag – både i Sverige och internationellt – är givetvis giganterna SKF (Svenska kullagerfabriken) och Volvo.


Göteborg

Chalmers Teknologiska Högskola

Chalmers Teknologiska Högskola kom att senare i historien att bana vägen för många av dagens fantastiska teknikframgångssagor inom områden såsom IT, telekom, mobiltelefoni och mycket mera. Internationellt står sig Göteborg starkt som en företagsstad med många innovatörer och entreprenörer. Var så säker på att vi ännu inte sätt det bästa av vad Göteborgs företagsanda kan åstadkomma.Copyright © AM Sökmotorkonsult, Kontakt